vrijdag 30 oktober 2009

Concept

Stereotypes in ClothingDifferent styles and brands of clothing can be linked to different groups or cliques of people. It seems that the stereotypes related to the groups or cliques, have become a stereotype of the clothing.

clothing and lifestyle.

Casual - 

Hip-hop - culturele beweging
is een krachtige cultuur en heeft er voor gezorgd dat de onderklasse uit de getto's en andere achterbuurten een eigen stem kregen. Hiphop was onderdeel van een emancipatiebeweging van de bewoners van de getto's, en deze oorsprong heeft een stempel gedrukt op hiphopcultuur in brede zin.

Snobisme - merkleding
Vaak worden snobs ook geassocieerd met het dragen van merkkleding, hoewel dit niet altijd effectief het geval is.
SNOB als merk
SNOB van sans noblesse, is een merk dat zich kenmerkt door vrouwelijke, elegante kleding. De collecties bevatten chique basics tot one-of-a-kind pieces, maar altijd met een hoog draagcomfort! SNOB is voor vrouwen die er ook dagelijks stijlvol uit willen zien.

londsdale - Extreemrechts imago

Het merk wordt in Nederland, tegen wil en dank, in verband gebracht met neo-nazisme en extreemrechts, omdat dit merk zich door sommige neonazi's als een soort 'huismerk' is toegeëigend: onder een halfopen jas blijven van de naam slechts de letters NSDA zichtbaar, wat aan de NSDAP doet denken. Een gedeelte van de Lonsdaledragers ontkennen echter extreemrechtse sympathieën te hebben en verklaren het merk alleen te dragen omdat zij het mooi vinden.


Dickies - Carhartt

"Dickies" is van een oorsprong een echt bouwvakkerskledingmerk. Bouwvakkers kochten deze kleding omdat ze hun gereedschap handig erin kwijt konden, maar ook om de lange levensduur en stevigheid van het kledingmerk. Tegenwoordig maakt Dickies ook moderne kleding die niet gericht is op bouwvakkers.In Europa staat Dickies bekend als skaterkleding. Van de originele amerikaanse bouwvakkersafkomst is in Europa weinig te bekennen. De beroemde Big Daddy Jeans is in Europa het meest populaire Dickiesproduct.

Naast T-shirts en jeans laat Dickies ook nog andere producten maken zoals: schoenensokkenrugzakkenschoudertassenschooluniformenpantalonsjassen en horloges.

Net zoals dickies heeft ook Carhartt "streetwear en workwear".


bronnen: http://nl.wikipedia.org



Geen opmerkingen:

Een reactie posten